Identifikacija sudionika u transkriptu razgovora između više osoba uporabom analize teksta : diplomski rad - Brajdić, Karlo (K. Brajdić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Identifikacija sudionika u transkriptu razgovora je problem koji je predstavljen kao uvod u veći problem, a to je rudarenje karaktera. Problem se rješava rezolucijom koreferentnosti, ali prijašnjim modelima je tekst u obliku dijaloga bio mana. Model rezolucije koreferentnosti zasnovan na parovima spominjanja se koristi u ovom radu, koji uz pomoć više tipova značajki grupira spominjanja u koreferentne lance. Sustav nakon toga povezuje entitete s tim lancima pomoću algoritma zasnovanog na glasanju. Ugniježđena unakrsna provjera i nekolicina modela su korištena pri evaluaciji sustava.