Napredne tehnike i alati za izradu aplikacija za operacijski sustav Android : diplomski rad - Brozović, Sara (S. Brozović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je pokazati kako oblikovati kvalitetnu Android aplikaciju. Postoje različite tehnike i alati koji se mogu koristiti kod konstruiranja Android aplikacija, a u ovom radu su pokrivene one koje se danas smatraju najboljim izborom za izradu Android aplikacija. One smanjuju količinu koda, čine kod čitljivijim, podržavaju SOLID principe. Na taj način se smanjuje vrijeme potrebno za održavanje i dodavanje novih značajki.