Prijenosno učenje neuronske mreže ResNet za prepoznavanje pasmine pasa : završni rad - Kikerec, Ana (A. Kikerec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je korištenje ResNet (Residual Network) neuronske mreže u svrhu raspoznavanja pasmine pasa. Koristi se baza slika Stanford Dogs Dataset, koja se sastoji od oko 20 000 slika pasa, podijeljenih u 120 vrsta. U radu najprije su opisane bitne značajke konvolucijskih mreža s fokusom na ResNet50 te su opisani alati korišteni za treniranje mreže. Praktični dio rada uključuje pripremu baze slika pasa, programsku implementaciju mreže, te učenje i testiranje mreže. U konačnici, evaluirani su rezultati učenja i uspješnost mreže.