Autonomni sustav za impulsno elektromagnetsko induktivno ispitivanje cijevi : diplomski rad - Huljev, Tino (T. Huljev, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Sustav se spušta niz cijev pomoći žice i pritom mjeri temperaturu i tlak, a dubinu na kojoj je mjerenje napravljeno određuje detekcijom proširenja na cijevima metodom vrtložnih struja. Sustav je baterijski napajan i sve izmjerene podatke zapisuje na mikro SD karticu. Za ispitivanje vrtložnim strujama koriste se tri zavojnice. Jedna zavojnica je impulsno pobuđivana, a druge dvije su prijemne. Nakon izvlačenja mjernog uređaja iz cijevi podatci se ispisuju na računalu te ih je potrebno vizualno pregledati da bi se utvrdilo na kojoj dubini su napravljena mjerenja.