Autentifikacija klijenta u programskim sučeljima sukladnim PSD2 direktivi : diplomski rad - Medvidović, Krešimir (K. Medvidović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu se pobliže upoznalo s Direktivom o platnim uslugama 2 i mogućnostima koje nam ona donosi. Nakon definiranja autentifikacije i XS2A sučelju koje nam donosi The Berlin Groupe u sklopu Direktive o platnim uslugama 2, analizirani su postupci pouzdane autentifikacije koji se koriste u sklopu XS2A sučelja. Implementiran je OAuth i Direct Login postupak autentifikaicje uz pomoč sučelja implementiranog od strane Open Bang Project, te su iznesena zapažanja za navedene postupke autentifikacije.