Projektiranje i karakterizacija strukture za postavljanje statičke struje prilikom mjerenja S-parametara zavojnica korištenih u prekidačkim istosmjerno-istosmjernim pretvornicima : diplomski rad - Major, Vedran (V. Major, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Objašnjeno je što je bias tee i kako radi. Detaljno je opisan dizajn bias tee-a i uloga svih komponenti. Opisan je model bias tee-a korišten u simulacijama te su prikazani povratni gubici, uneseni gubici i izolacija za nekoliko simulacija. Provedena su mjerenja dizajniranog bias tee-a na tiskanoj pločici pomoću analizatora mreža u rasponu od 300 kHz do 100 MHz. Prikazana je usporedba dobivenih rezultata i simulacije te dobivenih rezultata trenutnog dizajna i prethodnog dizajna. Proces uklanjanja utjecaja dijelova mjernog sustava na rezultate mjerenja je opisan. Provedena su mjerenja sa zalemljenom testnom zavojnicom na pločici i izvorom napajanja. Ekstrahiran je model zavojnice i prikazane su karakteristike zavojnice u ovisnosti o istosmjernoj struji do 3 A. Prikazan je utjecaj DC feed grane na mjerenja.