Stereo pojačalo snage s bipolarnim tranzistorima : diplomski rad - Meštrić, Martin (M. Meštrić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je projektirati i izraditi stereo pojačalo snage s bipolarnim tranzistorima. Pojačalo se sastoji od pretpojačala, pobudnog stupnja, izlaznog stupnja, zaštitnog sklopa i sklopa za napajanje. Pretpojačalo prilagođava ulazni signal prije dolaska na pojačalo snage koje se sastoji od pobudnog stupnja i izlaznog stupnja. Zaštitni sklop štiti zvučnike od istosmjerne komponente audio signala, kao i od prekomjerne struje koja potencijalno može oštetiti zvučnike. Analizirano pojačalo pripada klasi AB koja je po svojim svojstvima kombinacija klase A i klase B i pruža najbolji omjer cijene i kvalitete reprodukcije. Za pobudni stupanj projektirana je i izrađena tiskana pločica u programu Altium Designer 17.0. Naglasak ovog rada je na praktičnom radu i usporedbi realnog uređaja s teoretskim, odnosno simulacijskim sklopovima.