Ispitivanje usluge pozicioniranja u prostorima FER-a : diplomski rad - Orečić, Igor (I. Orečić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovim diplomskim radom prikazan je proces razvoja sustava za pozicioniranje u zatvorenim prostorima. Diplomski rad sastoji se od četiri poglavlja. U uvodu je iznesena motivacija za primjenu sustava za pozicioniranje u zatvorenim prostorima. Zatim slijedi pregled tehnologija pozicioniranja u zatvorenim prostorima. U poglavlju nakon opisane su metode i tehnike korištene u svrhu izračunavanja lokacije korisnika u unutarnjim prostorima. Opis cjelokupne arhitekture i pojedinih elemenata sustava predstavljen je u trećem poglavlju. Detaljno su opisani arhitektura sustava, dizajn, korištene tehnologije i implementacija za svaku komponentu sustava. U zadnjem poglavlju predstavljeni su rezultati mjerenja za nekoliko testnih scenarija i dana je usporedba rezultata. Implementirano rješenje koristi se u svrhu ispitivanja usluge pozicioniranja u prostorima FER-a.