Primjenski sustav za prikaz sportskih rezultata i predviđanje ishoda : završni rad - Mišadin, Filip (F. Mišadin, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je izrada modela za predviđanje sportskih rezultata, te izrada Android aplikacije za prikaz sportskih rezultata i modela predviđanja. Model predviđanja koristi Poissonovu razdiobu kao bazu, te dodatne parametre kao što je forma i motivacija. Poissonova razdioba se koristi za izračun vjerojatnosti dobitka nekog tima. Dodatni parametri se koriste za rješavanje nekih loših strana Poissonove razdiobe, kao npr.promatranje podataka za godinu dana igranja tima, bez većeg značaja na proteklih mjesec dana. Temeljni zahtjevi aplikacije su lako snalaženje, funkcionalnost, te prikaz samo najbitnijih informacija. Glavna funkcionalnost aplikacije je dohvaćanje podataka iz APIa, te pohranjivanje i sami prikaz tih podataka kroz elemente korisničkog sučelja.