Strojna tvorba govora temeljena na statističkim parametrima : završni rad - Mikulić, Helena (H. Mikulić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se pregledom strojnih tvorbi govora s naglaskom na statističku tvorbu govora temeljenu na skrivenim Markovljevim modelima. Predstavljena je ideja strojne tvorbe govora i objašnjeni su najvažniji parametri koji se koriste za strojnu tvorbu govora. Objašnjena je strojna tvorba govora temeljena na statističkim parametrima i ukratko su predstavljene još neke česte strojne tvorbe govora. Dan je kratki osvrt na prednosti i mane hrvatskog jezika s obzirom na jezike čiji su alati za tvorbu govora već napravljeni. Na kraju je dan kratki pregled nekih od dostupnih sustava za strojnu tvorbu govora.