Interaktivna videoigra : završni rad - Majnarić, Mateo (M. Majnarić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom napravila se igra inspirirana igrom pod imenom Bomberman. Napravljena je verzija u kojoj se dva igraća preko mreže spoje i igraju jedan protiv drugoga. Cilj igre je savladati drugog igrača i pobijediti. Program je napravljen koristeći SDL2 biblioteku s C++ programskim jezikom. Teksture igrača su napravljene koristeći Sprite creator U. Pokretanjem programa korisnik ima dvije opcije stvoriti igru ili se pridružiti postojećoj. Kod odabira stvaranja korisnik treba samo čekati da se neko spoji na njega te igra započinje, a kod pridruživanja potrebno je ukucati ime hosta ili jednu od njegovih IP adresa kojima je moguće pristupiti. Nakon završetka igre prikazuje se prozor s pobjednikom gdje je player1 igrač na server-u, a player2 igrač koji se spojio. Nakon micanja prikaza o pobjedniku (klikom enter tipke na tipkovnici), igrač se vraća na početni izbornik za odabir stvaranja ili pridruživanja igri.