Sustav za interaktivnu lokalizaciju i izradu karti iz podataka prikupljenih laserskim senzorom : diplomski rad - Milijaš, Robert (R. Milijaš, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog zadatka unaprijeđena je postojeća programska podrška razvijena u okviru projekta AMaCal HAMAG-BICRO (PoC6). U originalno grafičko korisničko sučelje izrađeno u programskom jeziku C++ dodana je funkcionalnost unošenja dodatnih ograničenja u optimizacijski problem Google cartographerovog graph SLAM-a čime korisnik utjeće na konačnu kartu. Dorađeno korisničko sučelje iskorišteno je za doradu karte dijela Fakulteta elektrotehnike i računarstva izrađene suboptimalno parametriranim Google cartographer algoritmom i zbog toga neprimjerene za misije koje iziskuju visoku preciznost.