Scenariji interakcije korisnika i uređaja korištenjem glasovnog korisničkog sučelja : diplomski rad - Mirković, Frano (F. Mirković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Automatizacija kućanstva je budućnost novih modernih domova.Glavna stavka takvih domova je korištenje glasovnog korisničkog sučelja.U ovome radu napravljen je jednostavan sustav interakcije korisnika i glasovnog sučelja koristeći glasovnu uslugu Amazon Alexa,AWS i ESP32 mikrokontrolera s povezanim senzorima. Pomoću Alexe korisnik može slati željene upite(trenutna temperature,trenutna vlažnost,slobodna/zau\-zeta prostorija u domu) koji se zatim obrađuju unutar AWS-a.Stanje senzora se čuva unutar shadow stanja.Shadow stanje se osvježava svakih nekoliko minuta od strane lokalnog ESP32 nakon očitanja stanja spojenih senzora ili ako se detektira dolazak/odlazak iz prostorije.Komunikacija između ESP32 i AWS-a se odvija pomoću MQTT protokola.