Termičko modeliranje baterija korištenjem MATLAB-a : završni rad - Miljan, Petra (P. Miljan, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Razvijen je termički model baterijskog članka u kojem je predstavljena ovisnost temperature baterijskog članka o struji punjenja i pražnjenja baterije, unutarnjim reakcijama u bateriji, temperaturi okoliša te načinu odvođenja topline. Za modeliranje je korišten Matlab, a rezultati modela su provjereni mjerenjima na stvarnom baterijskom članku.