Uporaba trodimenzijskih prikaza u Internet preglednicima : završni rad - Mrgan, Gabrijel (G. Mrgan, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi uporabom trodimenzijskih prikaza u internet preglednicima na primjeru korištenja Three.js, Tween.js, JQuery i Lodash biblioteke za izradu Javascript razvojnog okvira za trodimenzionalne tranzicije između HTML stranica. U radu je opisana izrada takvog razvojnog okvira, te izrada trodimenzionalnih tranzicija i tranzicijskih mapa – trodimenzionalnog prikaza gdje se odabire nova stranica. U radu je pojašnjeno korištenje Three.js i Tween.js biblioteke za kreiranje trodimenzionalnih prostora te njihovo animiranje.