Usporedba dubokog učenja i konvencionalnih metoda u modernim preporučiteljskim sustavima : diplomski rad - Miloš, Matteo (M. Miloš, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Preporučiteljski sustavi su područje koje u posljednje vrijeme ostvaruje velik napredak, zbog gotovo neograničene dostupnosti interneta. Tako su velike svjetske firme orijentirane na pružanje personaliziranog sadržaja svakom korisniku, kako bi njegovo iskustvo korištenja sadržaja bilo što pozitivnije, ali i kako bi istovremeno povisile profit. Donedavno, preporučiteljski sustavi su se oslanjali na klasične metode suradničkog filtriranja i filtriranja zasnovanog na sadržaju, uz manje modifikacije, međutim u posljednje vrijeme taj se trend mijenja te se u metode preporuke uvode i koncepti dubokog učenja. U ovom radu uspoređene su performanse klasičnih metoda i metoda dubokog učenja, odnosno neuronskih mreža.