Sustav za udaljeno podizanje operacijskog sustava koristeći internetsku računalnu mrežu : diplomski rad - Čavić, Kristijan (K. Čavić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisan princip rada sustava za podizanje operacijskog sustava, odvojeno za računala i mikrokontrolere. U detalje je opisan proces podizanja operacijskog sustava na Raspberry Pi ugradbenog računalnom sustavu. Istraženi su postojeći pokretački programi i dan je njihov pregled zajedno s najbitnijim značajkama. Ostvareno je podizanje operacijskog sustava na Raspberry Pi 3 Model B uređaju putem internetske mreže, putem BerryBoot programa za izbor operacijskog sustava te putem PiServer programskog alata. Dane su upute za samostalni dolazak do ostvarenih rezultata.