Primjena samoadaptivnog segregacijskog genetskog algoritma s aspektima simuliranog kaljenja na primjeru učenja robota Robby : završni rad - Jakšić, Mihael (M. Jakšić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Problem učenja robota Robby je problem čiji je cilj demonstrirati rad genetskog algoritma. U ovom radu problem se rješava koristeći generacijski genetski algoritam, elitistički genetski algoritam, eliminacijski genetski algoritam i strategiju usporavanja preuranjene konvergencije samoadaptivni segregacijski genetski algoritam s aspektima simuliranog kaljenja. Spomenuti algoritmi su opisani, izrađena je programska implementacija opisanih algoritama, izloženi su eksperimentalni rezultati te dani zaključci i primjedbe na temelju eksperimentalnih rezultata.