Scenarijska procjena isplativosti izgradnje sunčane elektrane na zgradi Fakulteta elektrotehnike i računarstva : završni rad - Jurić, Anamarija (A. Jurić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Predmet ovog rada je procjena isplativosti postavljanja sunčane (FN, fotonaponske) elektrane za lokaciju južne strane krova D zgrade Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Unska 3. U radu su predstavljeni osnovni dijelovi sunčane elektrane te je procijenjena očekivana proizvodnja električne energije za lokaciju FER-a. S obzirom na odabranu krovnu površinu procijenjen je tehnički kapacitet sunčane elektrane kao i pripadajući troškovi izgradnje. Također su predstavljeni mogući načini financiranja te je procijenjena isplativost svih opcija. Pri tome je pretpostavljeno da će se maksimalna moguća količina proizvedene energije trošiti za potrebe FER-a.