Jednostavni raspoređivač poslova u ugradbenim sustavima s blagim vremenskim ograničenjima : diplomski rad - Čupić, Laura (L. Čupić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada razvijen je algoritam za raspoređivanje zadataka u sustavima za rad stvarnom vremenu s blagim vremenskim ograničenjima. Cilj je poboljšati iskoristivost procesorskog vremena i time bolje iskoristiti sklopovlje, kao i povećati robusnost sustava, pritom zadržavajući svojstva sustava za rad u stvarnom vremenu. Algoritam je testiran korištenjem statički i dinamički generiranih primjera u simulaciji, kao i na stvarnom sustavu Elektroničke kontrolne jedinice automobila. Za ispitivanje rezultata korišteni su metrički pokazatelji. Rezultati su se pokazali zadovoljavajući. Sustavi koji su razmatrani prilikom stvaranja algoritma su ugradbeni sustavi koji iterativno poboljšavaju rezultate, poput primjerice algoritama umjetne inteligencije, genetskih algoritama, heurističkih algoritama i algoritama interpretacije signala.