Virtualni laboratorij iz fizike : završni rad - Ćališ, Nikola (N. Ćališ, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Korištenjem radnog okvira Babylon.js izrađen je sustav koji omogućava izradu jednostavnih virtualnih eksperimenata iz fizike. Prilikom dizajniranja eksperimenata korisnik ima mogućnost dodavanja osnovnih geometrijskih tijela (kocka, kugla, valjak) te podešavanja njihovih fizičkih svojstava (masa, faktor trenja, koeficijent elastičnosti, itd.). Osim simulacije eksperimenata, sustav sadrži i mogućnost praćenja fizičkih promjena (promjena brzine tijela, sudari tijela u eksperimentu, itd.). Primarna svrha sustava je njegovo korištenje u nastavi kao pomoć profesorima i studentima pri izradi pokusa iz fizike.