Izrada generatora sintetičkog proširenog društvenog grafa : diplomski rad - Penić, Petar (P. Penić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Iz potrebe za podacima o društvenim mrežama javila se potreba za generatorima sintetičkih društvenih grafova. Zatim se zahtjev proširio na sintetičke proširene društvene grafove kako bi se dobili podaci što sličniji stvarnima. U ovom radu se izgradio jedan takav generator. Prilikom izgradnje trebalo je donijeti nekoliko strukturnih i puno manjih odluka kako bi nastao konačni rezultat. Iako je generator završen postoji još puno prostora za nadogradnju ili izmjenu. Trenutno rješenje se ne može jednostavno ocijeniti jer ne postoje jednostavni parametri koji bi ga mogli ocijeniti. Bez obzira na to, rad se smatra uspješnim jer je ostvario zadani cilj i napravio je nešto što do sada nije bilo napravljeno, tako da je potpomogao razvoju novih rješenja.