Detekcija i klasifikacija zuba u ortopantomogramima : završni rad - Dorić, Gabriela (G. Dorić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je detekcija i klasifikacija zuba iz ortopantomograma, odnosno rendgenskih slika čeljusti i zubi. Problem je riješen korištenjem Single Shot MultiBox Detector algoritma za detekciju više objekata na slici. Mreža je trenirana i evaluirana na bazi ortopantomograma te je pokazala solidne rezultate kao i YOLO mreža pri rješavanju istog problem. Opisana je arhitektura Single Shot MultiBox Detectora te specifičnosti pri treniranju SSD mreže. Navedene su prednosti SSD mreže u usporedbi sa dosadašnjim state of the art modelima za detekciju objekata.