Nadogradnja naredaba grananja i pravila spajanja komponenata u jeziku COMDEL 2 : završni rad - Mucak, Dalibor (D. Mucak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: COMDEL je simulacijski jezik namijenjen za opis sučelja i ponašanja digitalnih komponenata. Za izvršavanje datoteka napisanih u COMDEL-u koristi se simulator COMPAS koji se sastoji od prevoditelja i izvršitelja. U procesu prevođenja najprije se pri parsiranju ulazne datoteke generiraju čvorovi apstraktnog sintaksnog stabla (AST). AST predstavlja polaznu strukturu nad kojom se zatim izvode postupci semantičke analize i generiranja bajtkoda. U jeziku COMDEL napravljeno je nekoliko izmjena: dodana je mogućnost korištenja naredbe switch uz predznačno i nepredznačno proširivanje brojeva, dodan je novi tip brojeva (x-brojevi) te je omogućena njihova upotreba u izrazima za usporedbu, uvedena je nova naredba decode koja je optimiziranija u odnosu na naredbu switch. Svaka navedena izmjena detaljno je opisana u kontekstu prethodno nabrojanih faza prevođenja jezika.