Razvoj i analiza performansi aplikacije koja omogućuje video poziv putem tehnologije WebRTC : završni rad - Dujmović, Daniel (D. Dujmović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: WebRTC je projekt otvorenog koda za web koji omogućuje komunikaciju u stvarnom vremenu u pregledniku. Uključuje temeljne elemente za visokokvalitetnu komunikaciju na webu, kao što su mrežne, audio i video komponente koje se koriste u glasovnim aplikacijama i aplikacijama za video pozive. WebRTC tehnologija omogućuje peer-to-peer komunikaciju, to jest, razmjenu podataka koji ne prolaze kroz poslužitelj. Napravljena je web-aplikacija koja koristi WebRTC tehnologiju za uspostavu višekorisničkih video poziva pomoću EasyRTC okvira. Napravljena ¸je analiza mrežnog prometa prikupljenog pomoću alata webrtc-internals. U sklopu toga je provedeno testiranje te su prikupljeni rezultati od 9 ispitanika. Iz prikupljenih podataka izvedeni su zaključci o ovisnosti iskustvene kvalitete o kvaliteti usluge kada se koristi tehnologija WebRTC.