Grafenski tranzistori s efektom polja za visoko-frekvencijsku i fleksibilnu elektroniku : diplomski rad - Krivić, Marijana (M. Krivić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Trenutačno, kao materijal za visoko-frekvencijsku i fleksibilnu elektroniku, grafen je najbolji izbor. Cilj ovog diplomskog rada motiviran je nedavno razvijenim terahertznim detektorom na plastici baziranom na grafenu koji je omogućio prvi heterodinski prijemnik baziran na grafenu. Ključne komponente ovakvog prijemnika trebale bi biti pod prednaponom. Takav način rada neizbježno unosi popriličnu količinu Jouleove topline koja, zbog intrinzično niske termalne vodljivosti fleksibilnih substrata, ugrožava učinak tranzistora.