Razvoj nastavnih materijala za Cubelets robotske blokove : završni rad - Đonlić, Paula (P. Đonlić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad predstavlja radionicu s Cubelets robotskim kockama za djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole. Cilj je predstaviti djeci Cubelets robotske kocke te ih uputiti u neke osnovne radnje koje se mogu izvoditi pomoću njih. Prvih nekoliko zadataka uvode rad s kockama, njihove posebnosti i način rada. Pokazuju osnove akcija svake kocke te koju ulogu kocka može imati u složenoj robotskoj konstrukciji. Sljedećih nekoliko zadataka uvodi osnove programiranja kocaka u Blockly programskom jeziku. Posljednja dva zadatka zahtijevaju samostalni rad i kreativnost od učenika kako bi se provjerilo i utvrdilo naučeno gradivo.