Oblikovanje i programska izvedba jednostavne aplikacije za strujanje zvuka putem Interneta : završni rad - Glavaš, David (D. Glavaš, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Strujanje zvuka na zahtjev putem interneta unazad zadnjih nekoliko godina postaje dominantni oblik konzumacije komercijalnih zvučnih zapisa. Potaknut rastom te tehnologije, cilj ovog rada je bio osmisliti i programski izvesti jednostavnu platformu za strujanje zvučnih zapisa te opažati utjecaj smetnji u mreži na iskustvenu kvalitetu krajnjeg korisnika. Rad je implementiran u programskom jeziku Python, kao pretpostavljeni format zvučnog zapisa koristi MP3, klijent i poslužitelj komuniciraju protokolom baziranom na TCP-u, a reprodukcija se vrši u VLC Media Playeru.