Automatizacija modela postrojenja za prešanje upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku LAD : završni rad - Paštelek, Filip (F. Paštelek, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak rada je automatizacija modela postrojenja za prešanje upotrebnom Siemensovog PLC-a S-1500 u programskom jeziku LAD, te izrada vizualizacijskog sučelja za upravljanje istim. Razvijen je algoritam upravljanja koji može istovremeno obrađivati više predmeta. Napravljeno je korisničko sučelje kojim se može birati između automatskog i ručnog načina rada. U ručnom načinu operater može samostalno upravljati čitavim postrojenjem. HMI omogućuje nadgledanje aktivnosti komponenti sustava i broja predmeta u automatskoj obradi. Eksperimentalno je potvrđen ispravan rad programa.