Optimizacija performanci OpenVX aplikacija za ugradbeni sustav : završni rad - Maršanić, Dominik (D. Maršanić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu ispitane su performance OpenVX aplikacije na ugradbenom sustavu Raspberry Pi i osobnom računalu na primjeru tri algoritama, a to su Median Filter, Harris detekcija kuta i Haar-cascade detekcija objekata. Performance su uspoređene sa referentnim sustavom koji koristi OpenCV implementaciju. Svaki od slučajeva koristio je već snimljen materijal dok se kod zadnjeg algoritma koristila se i kamera za ispitivanje performanci u stvarnom vremenu. Postoje moderniji ugradbeni sustavi sa boljim performancama koji se koriste za rješavanja naprednijih problema dubokog i strojnog učenja.