Algoritmi obilaska mreža : završni rad - Škoro, Matej (M. Škoro, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Mrežama se vrlo efikasno vizualno i matematički mogu prikazati odnosi između pojedinih čvorova (objekata) i stoga su trenutno u velikoj mjeri primjenjive u mnogim znanostima. Također su od velike važnosti algoritmi obilaska mreža koje možemo podijeliti na algoritme pretraživanja (koji se, primjerice, u velikoj mjeri koriste u umjetnoj inteligenciji) i algoritme pronalaska najkraćeg puta. U ovom radu objašnjeni su matematički pojmovi vezani uz obrade mreža (topologija, promjer, radijus, stupanj središnjosti) i prikazani najvažniji algoritmi obilaska mreža. Također je implementirano nekoliko algoritama te prikazana usporedba vremenskog izvršavanja istih.