Praćenje zdravstvenog stanja starijih osoba putem računalnog vida : diplomski rad - Vrbanić, Nikola (N. Vrbanić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Demografske projekcije predviđaju znatan porast starije populacije u sljedećih 50 godina. Poznata je činjenica da se u zdravstvu troši značajno više na stariju populaciju. Potrebno je uložiti napore u povećanje kvalitete života starijih ljudi te prevenciju mogućih oboljenja i ozljeda. U okviru ovog rada proučeni su mogući načini praćenja zdravlja starijih osoba putem računalnog vida. Opisan je korišten model i sve njegove komponente. Ručno je sakupljen skup podataka za treniranje i evaluaciju modela te napravljeni eksperimenti. Dobiveni rezultati prikazani su i diskutirani.