FPGA implementacija kubičnog B-splajn interpolatora : diplomski rad - Pavlović, David (D. Pavlović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan postupak interpolacije između dva uzorka signala za proizvoljan frakcionalni pomak. Takva interpolacija se u području digitalne obrade signala ostvaruje filtrima s frakcionalnim kašnjenjem. U radu je prikazan i objašnjen hibridni model kojim se takvi filtri efikasno realiziraju pomoću tzv. Farrow strukture. Prikazane su prednosti i nedostatci Lagrangeove i B-splajn interpolacije koje se mogu koristiti u hibridnom modelu. Nakon toga opisana je FPGA implementacija kubičnog B-splajn interpolatora koji koristi Farrow strukturu. Implenetacija je napisana u jeziku VHDL, a dizajn je ispitan na Zedboard razvojnoj platformi.