Audioprogramiranje sintetizatora zvuka : diplomski rad - Žunić, Fabijan (F. Žunić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Obrađeni su temeljni principi sinteze zvuka. Objašnjeni su sastavni dijelovi sintetizatora zvuka: Generatori signala, filtri i njihova realizacija algoritmima, algoritmi za pojačanje, modulacija ovojnice, nisko frekvencijski oscilator, ovojnice audio signala i MIDI modulacija. Objašnjene su značajke virtualne studijske tehnologije na kojoj se temelji dano rješenje. Elaborirana je tehnička pozadina digitalne obrade signala, kao i mogućnosti korištenja u programskom okruženju. Ostvarena su dva programska rješenja sintetizatora zvuka od kojih jedno učitava i reproducira .sf2 datoteke, a drugo se temelji na sintezi pomoću valnih tablica. Detaljno je objašnjen postupak programiranja VST dodataka s dodatnim fokusom na svojstvene objekte grafičkog korisničkog sučelja i frekvencijsku obradu signala.