Automatizacija robotske ruke u skladištu upotrebom programirljivog logičkog kontrolera u programskom jeziku SCL : završni rad - Vučina, Josipa (J. Vučina, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu završnog rada opisana je automatizacija robotske ruke u skladištu upotrebom programirljivog logičkog kontrolera. U radu je definirano što je to automatizacija, njen utjecaj na čovječanstvo te primjena PLC-a. Opisani su moduli koji čine hardversku konfiguraciju PLC-a S7-1200. Za izradu upravljačkog programa korišten je programski jezik SCL. Upravljački program napisan je u programskom paketu TIA Portal. U završnom radu nalazi se detaljan opis upravljačkog algoritma. Također je izrađeno vizualizacijsko sučelje s pomoću kojega je moguće nadzirati i upravljati sustavom. U konačnici su opisani eksperimentalni rezultati te rješenje razvojnog programa.