Simulator pouzdanosti i raspoloživosti telekomunikacijskih mreža : diplomski rad - Perić, Marko (M. Perić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Na početku rada definirana je raspoloživost i pouzdanost u jednostavnim telekomunikacijskim mrežama te način na koji se ti parametri računaju. Definira se proračun istog za serijsku i paralelnu strukturu više sustava. Zatim slijedi izrada vlastitog rješenja odnosno programske potpore za proračun pouzdanosti i raspoloživosti jednostavne telekomunikacijske mreže. Na samom kraju ovog rada analizirana je pouzdanost i raspoloživost nekoliko čestih arhitektura telekomunikacijskih mreža.