Izrada školskog rasporeda pomoću genetskog algoritma : završni rad - Vujica, Marija (M. Vujica, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je problematika stvaranja školskog rasporeda, te je predložena metoda rješavanja koja uključuje genetski algoritam. Priču o genetskom algoritmu uvelo je uvodno poglavlje o Darwinovoj teoriji evolucije. Zatim je predstavljen pojam genetskog algoritma i njegovi osnovni pojmovi: kromosomi, operacije mutiranja, selekcije i križanja, dobrota jedinke itd. Predstavljen je problem stvaranja rasporeda na primjeru stvarne škole u Velikoj Gorici, te je ponuđena programska potpora koja, koristeći tehnike genetskog algoritma nastoji riješiti taj problem.