Projektiranje sustava upravljanja i sigurnosnog instrumentacijskog sustava rafinerijskog postrojenja u skladu s normom IEC 61511 : diplomski rad - Požega, Jelena (J. Požega, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan princip rada postrojenja za krekiranje vakuum plinskog ulja pomoću vodika, tzv. Hydrocracker postrojenja. Opisana je industrijska praksa i standardi vezani uz sustave upravljanja i sigurnosne instrumentacijske sustave s naglaskom na normu IEC 61511. Objašnjeni su koraci u projektiranju procesnih postrojenja te je opisana projektna dokumentacija i konfiguracija sustava upravljanja i sigurnosnog instrumentacijskog sustava. Za odabranu sigurnosnu instrumentacijsku funkcije je priložena relevantna projektna dokumentacija: prikaz na P&I dijagramu, specifikacija zahtjeva na SIF, matrica uzroka i posljedica, specifikacija instrumenata, SIL verifikacija.