Baterijski napajan sustav za mjerenje karakteristika ljudskog tijela kao komunikacijskog kanala : diplomski rad - Stanešić, Antonio (A. Stanešić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj se rad bavi projektiranjem, implementacijom te izradom baterijski napajanog sustava za komunikaciju ljudskim tijelom, čija je svrha ispitivanje svojstava ljudskog tijela kao kanala koristeći omjer broja neuspješno poslanih podataka i ukupnog broja poslanih podataka. Sustav se sastoji od baterijski napajanog odašiljača prilagođenog za komunikaciju ljudskim tijelom, koji u sebi sadrži OOK modulator, te od baterijski napajanog prijamnika koji u sebi sadrži OOK demodulator. OOK modulator implementiran je po načelu digitalne sinteze signala, dok OOK demodulator vrši nekoherentnu demodulaciju. Sustav je implementiran na PSoC 5LP razvojnom sustavu koristeći interne i eksterne komponente, a radi u području frekvencija od 100 kHz do 1 MHz. Sustav se može koristiti za mjerenja utjecaja svojstava ljudskog tijela, utjecaja okoline i/ili položaja tijela te pokreta tijela na kvalitetu prijenosa. Obrada podataka vrši se na računalu.