Specifični domenski jezik Rhetos : završni rad - Puzjak, Matija (M. Puzjak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Domenski specifični jezici služe za rješavanje problema unutar njihove domene. Prednosti su jednostavnost programiranja i održivost dok su nedostaci ograničenost te vrijeme i novac potrebni za njihov razvoj. Rhetos je domenski specifični jezik kojim se izrađuju poslovne internetske aplikacije, ali može i služiti kao platforma za izradu vlastitog domenski specifičnog jezika. Modularne je strukture te se bazira na konceptima koji se prevode u C# objektni model te objekte u bazi podataka. U sklopu rada je napravljen praktični primjer na temelju kojeg je objašnjeno korištenje Rhetosa prilikom implementacije programskog rješenja studentskog intraneta.