Utjecaj različitih profila potrošnje električnih vozila te uzoraka vjetra i sunčevog zračenja na ponašanje zadanog modela mikromreže u MATLAB-u : završni rad - Vojvodić, Matej (M. Vojvodić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Završni rad opisuje i analizira neke od ključnih utjecaja električnih vozila na tipičnu mikromrežu. Za potrebe rada promatran je simulacijski model mikromreže s pripadajućim V2G sustavom i neprestana interakcija mreže i vozila. Posebna je pažnja usmjerena na analizu opterećenja mreže u ovisnosti o prisutnosti određenog broja vozila koji su spojeni na mrežu. Promatrana je i ovisnost ponašanja mreže o različitim profilima potrošnje električnih vozila i električno vozilo kao izvor. Ključno je imati što je moguće veću koncentraciju obnovljivih izvora za vrijeme samog punjenja vozila i promatrati mogućnost baterije vozila kao izvora.