Nadogradnja modelskog prediktivnog upravljanja bespilotnom letjelicom MORUS : diplomski rad - Radoš, Branko (B. Radoš, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Glavni cilj ovog rada je implementirati "racionalno" korištenje električne energije za upravljane pomičnim masama MORUS letjelice kako bi uspješno proveli MORUS projekta. U tu svrhu implementiran je MPC kontroler koji će izvući maksimum iz raspoloživih sredstava.