FM-indeks : završni rad - Radanović, Juraj (J. Radanović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ubrzan razvoj računarstva zadnjih nekoliko desetljeća omogućio je obradu velikih količina podataka, pa tako i genetskih podataka. Cijeli genomi mogu imati i više milijardi znakova, te je potrebno stvoriti programe koji eﬁkasno, memorijski i vremenski, obavljaju određene zadatke. Jedan od zadataka je pretraživanje određenog slijeda nukleotida u cijelom genomu, čime sam se bavio u ovom radu. Koristio sam dvije inačice programa kako bih usporedio rezultate i pokazao poboljšanje performansa programa. Na temelju donesenih rezultata, izvodim zaključak da je brzina traženja podniza sa stablom valića i RRR strukturom znatno brže uspoređujući s iterativnom inačicom.