Sustav za detekciju i klasifikaciju napada na web-aplikacije : diplomski rad - Slovenec, Karlo (K. Slovenec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razmotreni su sustavi za detekciju kibernetičkih napada i metode koje se koriste prilikom detekcije. Predložen je novi sustav koji za detekciju koristi neuronske mreže. Sustav je lako prilagodljiv, brz i ima zadovoljavajuću stopu detekcije uz dovoljno niski udio lažno pozitivnih rezultata. Kao takav može se primjenjivati za detekciju i prevenciju napada na web-aplikacije. Napravljene su i inačice sustava koje mogu služiti kao analizatori dnevničkih zapisa cijelog sustava ili pojedinog korisnika.