Mobilna aplikacija za pomoć pri učenju : završni rad - Spolador, Hana (H. Spolador, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj se rad bavi opisom izvedbe i funkcionalnosti izrađene mobilne aplikacije za pomoć pri učenju. Rad započinje analizom postojeće programske potpore. Nakon toga su navedeni korisnički zahtjevi, uključujući funkcionalne i nefunkcionalne zahtjeve. Slijedi opis baze podataka i arhitekture programskog rješenja te opis korisničkog sučelja. Na kraju rada navedene su korištene tehnologije, zaključak i literatura. Izrađena aplikacija omogućava kreiranje i korištenje flash kartica kao sredstvo ponavljanja gradiva, objavu pitanja iz bilo kojeg područja te pregled dostupne ponude instrukcija. Aplikacija je napisana u programskom jeziku Swiftu i namijenjena operacijskom sustavu iOS. Kao bazu podataka koristi Firebase Realtime Database, u koju se podaci spremaju i dohvaćaju u formatu JSON te u stvarnom vremenu.