Oblikovanje i primjena programske podrške sintetizatora zvuka : završni rad - Boban, Lovro (L. Boban, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje oblikovanje programske podrške sintetizatora zvuka. Započinje s teorijskim pregledom najpoznatijih i najkorištenijih metoda sinteze zvuka iz prošlosti, te s pojašnjenjem osnova MIDI protokola pomoću kojega instrumenti međusobno komuniciraju. Zatim slijedi opis općenitih značajki sintetizatora i detaljan opis njegovog grafičkog korisničkog sučelja. Nakon toga slijedi poglavlje u kojemu se detaljno opisuje arhitektura sintetizatora, značajke njegovih sastavnica i metode sinteze zvučnog signala. Sljedeće poglavlje uspoređuje proizvedeni audio signal sintetizatora s audio signalom komercijalnog sintetizatora kako bi mogli uočiti potencijalne mane i nedostatke. U zaključku se osvrće na posljedice odabira programske paradigme i govori se o mogućem nastavku rada na sintetizatoru.