Modeliranje primarnih komponenata NE Krško programom TRACE : diplomski rad - Bogatin, Bruno (B. Bogatin, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu su navedene osnovne karakteristike programa TRACE i predprocesora SNAP te je opisan način formiranja ulaznih podataka primarnih komponenata za TRACE nodalizaciju NE Krško. Referentni podaci su preuzeti iz postojeće nodalizacije NE Krško za program RELAP5 koja je razvijena na FER ZVNE. Opisan je način izrade hidrauličkih komponenata, toplinskih struktura i kontrolnih sustava u programu TRACE. Proveden je parcijalni proračun parogeneratora u stacionarnom stanju te su rezultati uspoređeni s rezultatima dobivenim programom RELAP5. Proračun stacionarnog stanja cijele elektrane je proveden ali rezultati pokazuju prevelika odstupanja i nisu prikazani u radu. Napravljen je proračun ispada primarnih pumpi programom RELAP5 kao priprema za kasniju tranzijentnu verifikaciju programa TRACE.