Razvoj automatiziranog testa ispravnosti centralnog informacijskog automobilskog zaslona : diplomski rad - Kranjčec, Sofija (S. Kranjčec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je diplomskom radu razvijen potpuno automatiziran test automobilskog zaslona kao potvrda pogreške te je isti integriran unutar alata za testnu automatizaciju (ATAT). Tijekom izrade rada razmatran je CID tip automobilskog zaslona. Komunikacija izme ¯ du ATAT-a i CID-a je uspostavljena preko Göpel VideoDragona s APIX linkom koji omogu´cuje prijenos podataka pomo´cu SomeIP i AShell komunikacijskih protokola. U ATAT-u je implementirano posebno suˇcelje kojim se ostvaruje precizna dijagnostika podataka na dubokoj razini, testiranje automobilskog zaslona u sintetiˇckom okruženju te automatizirana potvrde pogreške u testnoj fazi 1. Interakcije dodira potrebne za testiranje zaslona ostvarene su pomo´cu univerzalnog robota. Pokreti univerzalnog robota su vo ¯ deni Keyence video kamerom, a zapoˇcinju kada je na zaslonu prepoznata nova testna toˇcka pomo´cu sustava za prepoznavanje slike. Na taj je naˇcin realiziran reproducibilan i potpuno automatizirani test automobilskog zaslona.