Primjena tehnika dubokog učenja u okruženju pametnih zgrada u sustavima interneta stvari : diplomski rad - Knezović, Jure (J. Knezović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom projektu su povezane tehnike dubokog učenja sa sustavima interneta stvari tako da udaljeni modul koji detektira pokret dojavljuje poslužitelju da se dogodio pokret, te poslužitelj u ovisnosti o periodu dana i dostupnosti kamere na odgovarajućem modulu odlučuje želi li dohvatiti sliku s kamere i provesti prepoznavanje osobe, nakon kojeg može dopustiti, odnosno zabraniti pristup osobi. Osim kontrole pristupa putem prepoznavanja osobe, u projektu su izvedene i kontrola pristupa korištenjem senzora pokreta, koja u određenom periodu dana dozvoljava pristup, kontrola pristupa korištenjem NFC tehnologije putem aplikacije za pametne telefone s operacijskim sustavom Android, te kontrola pristupa putem Web sučelja. Za ispunjenje svih zahtjeva projekta korištena je mreža mikrokontrolera ESP32. Jezgra projekta se nalazi na poslužitelju te uključuje prepoznavanje lica, API i web sučelje s podrškom za administraciju i komunikaciju s udaljenim modulima.