Primjena Blockchain tehnologije za upravljanje ugovorima o radu studenata : završni rad - Krajina, Marko (M. Krajina, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sustavu za upravljanje studentskih ugovora ovog završnog rada blockchain uklanja potrebu za trećom strankom između studenta i poslodavca, rješava se nepotrebne papirologije i ubrzava isplatu studenta. Blockchain sustav radi na principu mreže ravnopravnih sudionika koji sudjeluju u traženju hash vrijednosti blokova i potvrđivanja transakcija. Automatska isplata studenata je postignuta konceptom pametnih ugovora koji su spremljeni u blockchainu. Moguće je koristiti pametne studentske ugovore na sate ili na dane. Poslodavac nakon svakog radnog dana upisuje koliko je student sati odradio tog dana. Nakon što student odradi ugovorenu količinu sati ili nakon određenog datuma, poslodavcu se automatski naplaćuje rad studenta i studentu se isplaćuje plaća.